voetnoot

Carrière na(ast) de sport, waarom?

Topsporters werken jarenlang toe naar dat ene sportieve hoogtepunt. De focus ligt al die tijd volledig op sport en het bereiken van de gestelde doelen.

Als deze sportieve carrière vervolgens eindigt, is er een achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten op het gebied van werkervaring en soms ook (voor)opleiding. Voor een sporter is het daarom belangrijk om al in de talentfase en tijdens zijn topsport carrière, na te denken en zich te oriënteren op een carrière na de sport.

 

Topsporter vrouw

 

In samenwerking met Athlete Services (NOC*NSF) biedt sport&zaken de mogelijkheid aan topsporters om zich al tijdens hun sportcarrière te richten op een carrière na(ast) de sport. De topsporter is hierin regisseur van zijn/haar stap naar de nieuwe carrière en wij ondersteunen hierin met de expertise van deskundigen. Aan de hand van een concreet plan van aanpak, dat de sporter in samenwerking met Athlete Services samenstelt, zorgt  sport&zaken voor stage- en werkervaringsplekken. Bij een werkgever die, waar nodig, het werk aanpast aan het training- en wedstrijdschema.