voetnoot

Hagenaars volop in beweging dankzij Haags Sportinitiatief

21-12-2016

In samenwerking met gemeente Den Haag doet sport&zaken sinds 2016 er alles aan om met behulp van doelgerichte subsidie – het Haags Sportinitiatief - Hagenaars die nog niet sporten in beweging te krijgen. Het Haags Sportinitiatief slaat aan: afgelopen zaterdag ontvingen maar liefst 27 initiatieven hun cheque!

 

Haags sportinitiatief
 

Feestelijke uitreiking

In de tweede helft van 2016 hebben 38 organisaties een Haags Sportinitiatief ingediend, dat zijn er elf meer dan tijdens de eerste ronde eerder in 2016. 27 initiatieven voldeden aan de gestelde criteria en mochten tijdens de feestelijke uitreiking op zaterdag 17 december bij ISV Kameleon - sportvereniging voor aangepast sporten - hun cheque in ontvangst nemen. Wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport heeft de aanvragers tijdens deze uitreiking in het zonnetje gezet en sport&zaken projectleider Riccardo Gillieron praatte als dagvoorzitter alles vakkundig aan elkaar.

 

Den Haag Ricco

Nieuwe fitnesstoestellen

Naast het uitdelen van de cheques werden bij ISV Kameleon ook de nieuwe fitnesstoestellen voor mensen met een beperking door wethouder Baldewsingh onthuld. ISV Kameleon ontving begin 2016, in de 1e ronde van het Haags Sportinitiatief, een bijdrage om deze toestellen te kunnen kopen.

Fitnesstoestellen

Haags Sportinitiatief?

Het doel van het Haags Sportinitiatief is om Hagenaars die nu nog niet sporten in beweging te krijgen, zodat zij op regelmatige basis (het liefst wekelijks) gaan bewegen of sporten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderen (65+), mensen met een beperking, meisjes van niet-westerse afkomst, Hagenaars met een laag inkomen of mensen die door hun werk weinig tijd hebben om te bewegen. sport&zaken heeft voor de gemeente dit project geleidt.

 

cheque

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De bijdrage vanuit het Haagse Sportinitiatief is een bijdrage om ideeën uit de stad ook daadwerkelijk op te starten. In 2017 wordt een nieuwe ronde opgestart voor het Haags Sportinitiatief. Non-profit organisaties en burgers die een goed idee hebben om specifieke doelgroepen aan het sporten en bewegen te krijgen hebben dan de mogelijkheid om een initiatief in te dienen. Klik hier om te zien wanneer de volgde aanvraagrond in 2017 van start gaat.

 

Beeld: arnaudroelofsz.nl