voetnoot

Duurzaam inzetbare werknemers? Met 1250 collega’s de eindstreep over!

26-04-2017

Fruit in de kantine. Een prullenpak per verdieping. En na de lunch een wandeling - mits het droog weer is. Bij sport&zaken noemen we dit 'vitale dingetjes' doen. En als vitaal experts zeggen wij: dit is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Wil je echt investeren in duurzaam inzetbare werknemers? Pak dan vitaliteit en bewegen goed én groots aan!

Dam tot Dam

Ruimte voor vitaliteit

Medewerkers daadwerkelijk de ruimte geven om met vitaliteit aan de slag te gaan, is volgens Loes Haver (sport&zaken vitaalexpert) ontzettend belangrijk en iets wat vaak nog volledig wordt onderschat. Loes is dan ook erg te spreken over het feit dat ze bij ABN AMRO, na een succesvol beweegprogramma in 2016, kiezen voor teamdeelname aan een groots sportevenement. Zo zullen, in het kader van ‘vitale medewerkers’, in september maar liefst 1.250 ABN AMRO collega’s deelnemen aan het Dam tot Dam weekend. In samenwerking met sport&zaken krijgen alle medewerkers (beginners, fun sporters en pro’s) de gelegenheid om zich optimaal voor te bereiden op dit sportevent. En dit is nu net ‘the key to succes’, aldus Loes. “Niet slechts een beweegprogramma implementeren, maar als organisatie echt al je medewerkers stimuleren om te participeren. Medewerkers vinden het tenslotte geweldig om doelgericht te bewegen.“

 

Dam tot Dam

Hardlopen is hot!

Veruit de grootste groep deelnemers tijdens het ABN AMRO Dam tot Dam weekend zijn de hardlopers. En Loes signaleert dit overigens al geruime tijd bij meer bedrijven en organisaties: hardlopen is hot! Al ruim 600 ABN AMRO lopers hebben zich inmiddels aangemeld en de inschrijvingen stromen nog steeds binnen! Daarnaast is er ook veel animo voor de Dam tot Dam wandeltocht en Dam tot Dam fietsclassic: enkele honderden ABN AMRO sportievelingen staan reeds geregistreerd voor deelname.

 

Dam tot Dam Amsterdam

Trainen op locatie

In aanloop naar het Dam tot Dam weekend trainen alle ABN AMRO medewerkers onder begeleiding van professionals op locatie. Zo gaan alle sportievelingen aan de slag met thema’s als: looptechnieken, trainingsschema’s, spierversterkende oefeningen, conditietraining of fietsen in peloton. Loes: “Bij ABM AMRO is er gekozen voor een aantal vaste trainingslocaties, maar ik merk dat het evenement binnen het bedrijf steeds meer draagvlak krijgt en dus stromen de train-op-locatie-aanvragen van andere afdelingen binnen. Vanuit het vitaliteitsbeleid worden bijna al deze verzoeken gehonoreerd. Bewegen is anno nu bij ABN AMRO top of mind!”