voetnoot

Aftellen: dé European Company Games 2017 zijn in zicht!

19-05-2017

Vanaf 21 juni is het zover: de European Company Games gaan van start! Van 21 tot 25 juni 2017 vormt de Belgische stad Gent het prachtige decor voor de 21e Europese Bedrijfssportspelen. Enkele duizenden bedrijfssporters strijken dan in deze stad neer om elkaar en andere Europese landen sportief uit te dagen. Inclusief een Nederlands bedrijfssportteam bestaande uit 138 bedrijfssporters werkzaam bij 16 verschillende organisaties!

Sportieve push!

De tweejaarlijkse spelen bieden een aangename cocktail van sportcompetitie, sportbeleving en sociale contacten. Bovendien zorgen de Spelen ervoor dat werkend Nederland doelgericht in beweging komt, aldus #EFCS2021 Chef de Mission Janine Vermeulen. “Meer bewegen, gezonder lunchen en vaker achter het bureau vandaan komen. Allemaal leuk en aardig die vitale voornemens, maar komt er daadwerkelijk wat van terecht? Met de European Company Sport Games op de bedrijfsagenda denken wij van wel. Een sportieve push in de vorm van dit Europese sporttoernooi”.

 

ECSG basketbal

Boost voor de Nederlandse bedrijfssport

Tot op heden wist nog maar een kleine groep Nederlanders de weg te vinden naar de European Company Games. Een gemiste kans, aldus Janine. De bedrijfsspelen, ooit bedacht door Philips, mochten na 44 jaar afwezigheid ten eerste wel weer eens in Nederland worden georganiseerd en ten tweede kon de Nederlandse participatie wel een impuls gebruiken. “In 2016 hebben we samen met gemeente Arnhem, Provincie Gelderland en The Organizing Connection een bid uitgeschreven om de Spelen naar Nederland te halen. Dit is gelukt! In 2021 organiseren we dit Europese sportevenement in Nederland. Met deze Europese Spelen voor bedrijven kunnen we een mooie ‘boost’ geven aan bedrijfssport in Gelderland. Dat is goed voor het welzijn van werknemers en werkgevers!”

Veel animo!

Dat er voor de European Company Games genoeg animo is, blijkt wel uit de aanmeldingen voor #Gent2017. Het deelnemersaantal is ruim verdriedubbeld! En de Nederlandse delegatie vertegenwoordigt maar liefst 16 verschillende organisaties: Academisch Medisch Centrum, Arcadis, Atos, Bam Utiliteitsbouw, Bureau MDJ, Capgemini, Decathlon, Inter Company Association - Jong Oranje, Nederlandse Bedrijfssportfederatie, Papendal, Philips Bedrijfssport Federatie, Post NL, Randstad, Sportbedrijf Arnhem, Stichting Philadelphia Zorg en Zilveren Kruis Achmea.

 

Team Papendal

Groots sportaanbod

Tijdens de 21e Europese Bedrijfssportspelen zullen in totaal 23 sporttakken aangeboden worden. Alle competities worden georganiseerd conform de EFCS-regels en elke deelnemer krijgt de kans om tenminste twee dagen te sporten. Populair onder de Nederlandse sporters zijn met name de individuele sporten atletiek, wielrennen en zwemmen. De sport top-3 bij de teamsporters? Voetbal, (beach)volleybal én tennis. Ultieme teamspirit? Bijna alle deelnemers overnachten op de Dutch Company Village te midden van het sportcircus.

European Company Games?

De European Company Sport Games worden al sinds 1977 georganiseerd. De eerste editie vond plaats in Eindhoven dankzij initiator Philips. Sport was voor Philips destijds een belangrijk middel om werknemers die uit heel Nederland kwamen te verbinden. Het evenement is sindsdien elke twee jaar georganiseerd, uitgegroeid tot een evenement met gemiddeld 6.000 werknemers uit meer dan 20 landen, 23 verschillende sporten én met een Olympisch getinte openings- en sluitingsceremonie.

 

ECSG ceremonie

Over sport&zaken

Meer dan de helft van de ruim 7 miljoen werknemers in Nederland heeft het te druk om te sporten of geen motivatie om te sporten. En dat terwijl sport een belangrijke bijdrage levert aan onder andere ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht. Hoe krijg je werknemers in beweging? Hiervoor ontwikkelt sport&zaken samen met sportbonden beweegprogramma`s voor bedrijven. De weg naar de Company Games 2021 in Arnhem en omgeving gebruikt sport&zaken om bedrijfssport in Nederland verder op de kaart te zetten.