voetnoot

Nederland pakt 7e plek in top 10 deelnemende landen ECSG Gent 2017!

31-05-2017

De Nederlandse deelname aan de European Company Sport Games (ECSG) in Gent deze zomer is nu al geslaagd! Het is Nederland gelukt een plek in de landen top 10 te veroveren: de 7e plek nota bene! Het (delegatie)geheim? We vroegen het aan #ECSG Chef de Mission Janine Vermeulen.

Hanteert NOC*NSF de ambitie om Nederland structureel in de top 10 van beste sportlanden ter wereld te behouden, bij sport&zaken zijn we net zo ambitieus als het gaat om de Europese Bedrijfssportspelen: een soort Olympische Spelen mét openings- en sluitingsceremonie voor de ‘gewone’ niet-topsporter. De organisatie is er nu al in geslaagd om in de top 10 van deelnemers per land te belanden. Volgens Chef de Mission Janine Vermeulen zijn er verschillende factoren die hebben bijgedragen om die mooie 7e plek te veroveren. “Vitaliteit en bedrijfssport staan tegenwoordig steeds hoger op de bedrijfsagenda. Een sportief einddoel, zoals de bedrijfssportspelen in Gent, werkt voor een bedrijfssportteam extra motiverend en is tevens een mooi teambuilding uitje. Verder is België qua afstand en kosten voor Nederlandse bedrijven ideaal.”

 

camper

Vliegtuig vol

Gingen er twee jaar geleden in 2015 ruim 50 bedrijfssporters mee naar Riccione in Italië, dit jaar zullen zo’n 152 Nederlandse bedrijfssporters de sportieve strijd aan gaan in Gent. Een mooie stijgende lijn mét potentie. De crux? De European Company Games staan bij veel Nederlandse bedrijven nog niet op het netvlies. Sterker nog: velen hebben er nog nooit van gehoord. “Dankzij ons netwerk hebben we de Europese Bedrijfssportspelen de afgelopen maanden flink onder de aandacht kunnen brengen. Voor ons zijn de Spelen, zeker met oog op de ECSG 2021 in Gelderland, een perfect middel om bedrijfssport en bedrijfscompetities nog beter op de kaart te zetten!” En ze denken groots bij sport&zaken. Janine: “Wie weet gaan we in 2019 wel met een vliegtuig vol Nederlandse bedrijfssporters naar Salzburg!”

 

TOP 10 deelnemers per land:

  1. Duitsland          2.098
  2. Frankrijk           1.153
  3. België                  633
  4. Oostenrijk            214
  5. Noorwegen          185
  6. Denemarken        181
  7. Nederland           152
  8. Zweden                 47
  9. Italië                      36
  10. Estland                  32

Over #ECSG Gent 2017

Vijf jaar geleden kreeg de Belgische stad Gent de European Company Games toegewezen van de European Federation for Company Sports. Ze vinden sinds 1977 om de twee jaar plaats in een andere gaststad. Voor het eerst is een Belgische stad aan de buurt. De Belgische delegatie bestaat uit ruim 600 sporters. Binnen die groep is de UGent (universiteit van Gent, red.) het grootste ‘bedrijf’, met 165 deelnemers. 

 

* Bron: ecsgghent2017. Fotocredit:funnyfilezwebshop.net