voetnoot

sport&zaken organiseert Dutch Company Village voor Nederlandse bedrijfssporters!

07-06-2017

Ruim 5.000 sporters strijken over twee weken neer in de Belgische stad Gent tijdens de Europese Bedrijfssportspelen van 21 tot 25 juni. Voor de Belgische ECSG-organisatie was het nog spannend, want waar moeten ze die duizenden deelnemers onderbrengen? Alle logievormen zijn reeds ingeschakeld: hotels, hostels, B&B’s en campings en sommige deelnemers moeten een eind buiten Gent, tot in Brugge en Antwerpen toe vertoeven. En de Nederlandse sporters? Zij verblijven bijna allemaal te midden van het sportcircus op de ‘Dutch Company Village’!

Oranjecamping

​Dutch Company Village?

Waar de Nederlandse bedrijfssporter vertoeft tijdens de European Company Sport Games 2017 in Gent? Simpel. Op de ‘Dutch Company Village’ oftewel dé Oranjecamping! Volgens #ECSG2017 Chef de Mission Janine Vermeulen overnacht bijna de helft van alle Nederlandse deelnemers op de camping. De Dutch Company Village voor Nederlandse bedrijfssporters is een primeur: “Twee jaar terug was er al bijna geen betaalbare slaapplek in Gent meer te vinden, daarom organiseren wij deze camping. Net zoals het echte Olympische team slapen we gedurende het toernooi als één team bij elkaar op Camping Blaarmeersen in Gent. Betaalbaar, dichtbij de sport én sfeer verhogend! Er zijn verschillende opties. Zo kun je overnachten in luxe tenten, flexhotels of je eigen tent opzetten.”

Nice idea!

Inmiddels zingt het nieuws over de komst van de Dutch Company Village al rond. Vanuit de Oostenrijkse #ECSG organisatie is er contact gezocht met de Nederlandse Chef de Mission Janine. Hun reactie? “Camping for all Dutch Athletes? What a nice idea! I know that Dutch people like it: it will be interesting also for our games in 2019”, aldus Klaus Höftberger, ECSG Salzburg 2019 General Manager.

 

Oranjecamping

Sportieve locatie

De Oranjecamping zal op dinsdag 20 juni worden opgebouwd op het sport- en recreatiepark Blaarmeersen (vlakbij het oude stadscentrum): het groene én het sportieve hart van Gent! Veel van de European Company Sport Games sportactiviteiten vinden hier plaats. Er zijn meerdere sportvoorzieningen, zoals het Vlaams Wielercentrum Eddy Merkx, Topsporthal Vlaanderen, de Biover Klimzaal en de Watersportbaan.