voetnoot

De hoofdboodschap voor Uniek Sporten? Laat de sporter los!

12-06-2017

Met oog op de toekomst wil sportloket ‘Uniek Sporten’ graag samenwerkingen aangaan met het bedrijfsleven om extra activiteiten te ontplooien. Maar waar moet je dan beginnen? En hoe? Met hulp van de creatieve geesten van Total Creation werd duidelijk dat daarvoor mooie en innovatieve oplossingen kunnen worden gevonden. Uit de pressurecooker kwam onder meer een ‘WE MOVE!’-festival!

Expert-match

Uniek Sporten bewijst als sportloket in regio Arnhem dagelijks dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten of te bewegen! Momenteel is de landelijke voorbeeldregio van Uniek Sporten financieel gezien voornamelijk afhankelijk van de tien samenwerkende gemeentes uit de regio. Om mensen met een beperking in de toekomst nog meer mogelijkheden op het gebied van sport of bewegen te bieden, ziet Uniek Sporten het als een noodzaak het bedrijfsleven daarbij te betrekken. Volgens Mike Splithof, coördinator aangepast sporten, is het door de positieve groeistuip van Uniek Sporten belangrijk naast de subsidiestromen extra gelden te genereren én daarbij de onbekende wereld van bedrijfspartnerschappen te ontdekken. “We missen zelf de expertise”, aldus Mike en daarom koppelde sport&zaken Uniek Sporten aan Total Creation uit Ede: een expert op het gebied van committed communication.

 

Uniek sporten

De kracht van Uniek Sporten?

Uniek Sporten en Total Creation gingen samen een middag aan de slag met het vraagstuk omtrent het ontwikkelen van een business model waarbij alle partners ‘mede’-eigenaar zijn en het bedrijfsleven als nieuwe partner wordt toegevoegd. “Uit de energievolle brainstormsessie zijn een heleboel handvatten en een lijst van potentiele partners gekomen waar Uniek Sporten goed mee aan de slag kan gaan”, aldus Chantal Migo coördinator aangepast sporten. De hoofdboodschap van Total Creation aan Uniek Sporten? Laat de sporter los en benadruk juist het belang van het bedrijfsleven. De kracht van Uniek Sporten zit in de verbinding leggen tussen vraag en aanbod en de enorme kennis betreft mensen met een beperking.

Uniek Sporten overleg
 

WE MOVE! Festival?

Het team van Total Creation gaf niet alleen advies en tips. Marlies Zwolle (Managing Director) en Ollie Peeters (Project Manager) gingen nog een stap verder in hun adviserende rol door een nieuw concept voor Uniek Sporten te presenteren: een jaarlijks festival waar sport, food en business wordt gecombineerd. De sporter met beperking staat centraal, maar er is voor ieder wat wils! Wellicht zien we in de toekomst dit one of a kind ‘WE MOVE!’-festival bij jou in de buurt!

Ook hart voor de sport?

De samenwerking tussen Total Creation en Uniek Sporten is tot stand gekomen door de inzet van sport&zaken: de matchmaker tussen de sport en het bedrijfsleven. Ook als bedrijf de sport adviseren en kennis en kunde delen? Of kan het bedrijfsleven jullie wellicht helpen bij een sportorganisatie vraagstuk? Vraag dan nu een adviestraject aan via deze link!