voetnoot

Bestuur Esther Vergeer Foundation weer op volle sterkte dankzij Maes & Lunau!

17-07-2017

De Esther Vergeer Foundation is via sport&zaken aan de slag gegaan met executive searchbureau Maes & Lunau om bestuurlijke versterking te realiseren. En dat is gelukt! Vanaf 1 juni is met de komst van Youssef Eddini het bestuur klaar voor nieuwe uitdagingen.

Beter een goede buur dan een verre vriend luidt het gezegde en voor het adviestraject dat we onlangs hebben afgerond was dit zeker het geval. Onze buren op Papendal, de Esther Vergeer Foundation, klopte voor de zomer aan met de vraag om te helpen in de zoektocht naar bestuurlijke versterking. Een logische keuze aangezien wij met ons netwerk sportorganisaties met bestuurlijke issues, waaronder werving & selectie, kunnen bijstaan. "Vanuit het zakelijk netwerk zijn er diverse executive searchbureaus die van sport houden en de sport graag helpen. Een professioneel search traject brengt een organisatie veel, en uiteindelijk het belangrijkste: een top kandidaat!", aldus sport&zaken directeur Roel Roelfzema.

 

Esther Vergeer Foundation

Search hulp

Allereerst kwam uit het netwerk van sport&zaken de nieuwe voorzitter van de Foundation voort, Berno Kleinherenbrink. Dat was een snelle en goede match. Vervolgens is het executive search bureau Maes & Lunau ingeschakeld om te helpen zoeken naar een bestuurslid met affiniteit met media en communicatie en eventueel politiek. Rob van Dijk van het Amsterdamse bureau ging aan de slag. “Vanuit Maes&Lunau helpen we de sport via sport&zaken pro deo een of twee keer per jaar met een search voor een sportbestuur. Dit was een prachtige opdracht waarbij het profiel aangescherpt is in een goede intake met de Esther Vergeer Foundation.”

De diepte in!

Research van Maes & Lunau bracht 30 mensen in beeld die geschikt zouden kunnen zijn. “Deze 30 zijn nader bekeken en telefonisch geïnterviewd. Van de longlist zijn we naar acht kandidaten gegaan die ik persoonlijk heb gesproken. Een gesprek duurt gemiddeld anderhalf uur, we gaan echt de diepte in. En mensen zijn kritisch! Ze willen veel weten. Over de Foundation, hun toegevoegde waarde, en dat is mooi. Kandidaten lijken haast kritischer op datgene dat ze naast hun drukke baan doen dan hun betaalde job”, aldus Rob.

Sterke kandidaten

Esther zelf was onder de indruk van alle kandidaten die de revue passeerden: “Eigenlijk wilde ik alle vier de personen wel in mijn bestuur. Wat een kwaliteit en positieve gesprekken, inhoudelijk sterk! Een keuze is gemaakt en deze viel op Youssef Eddini. Hij beschikt over de professionele ervaring en het zakelijk netwerk die voor de Foundation van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is Youssef een zeer warme persoonlijkheid en past hij prima in het bestuurlijke team.”

Onder de indruk

Rob denkt dat de Foundation er sowieso een aantal ambassadeurs bij heeft gekregen. “Iedereen die ik heb gesproken is erg onder de indruk van Esther en haar foundation. Ook dat mag gezegd worden. Vanuit een missie wordt er daadwerkelijk gewerkt aan meer sport voor kinderen met een handicap. Wij vonden het geweldig en inspirerend om hieraan bij te dragen. We wensen vanuit Maes & Lunau de Foundation en Youssef een goede toekomst.”