voetnoot

Zilveren Kruis omarmt Europese Bedrijfssportspelen!

25-07-2017

Eind juni gingen 16 verschillende Nederlandse bedrijven de sportieve strijd aan in Gent tijdens de 21e European Company Sport Games. Team Zilveren Kruis was voor de allereerste keer present. Waarom? Lies van Berkel, senior adviseur Sponsoring & Events, over hun drijfveren en duurzame inzetbaarheid ambities.

Voor het eerst meedoen met een eigen bedrijfssportteam?
“Deze bedrijfssportspelen zorgen ervoor dat werkend Nederland doelgericht in beweging komt. Een mooi doel en passend bij onze eigen ambitie om klanten en eigen medewerkers te ondersteunen bij een gezonde en vitale leefstijl.”

Hoe hebben jullie het team bij elkaar gekregen?
“Een klein maar fanatiek clubje van Achmea-collega's gaf gehoor aan de oproep op Achmeanet om mee te doen aan dit event. Iris Steverink van Insurance Risk Management, Zoë Meijer en Michelle Ngo van Achmea IT, Gerard Eghuizen van Fiscale zaken en Roland van Loon van Achmea Reinsurance vertegenwoordigden het Zilveren Kruis team. Zij blijken nu bij terugkomst de beste bedrijfssport ambassadeurs te zijn.”

 

Team ZIlverenKruis
Op de foto van links naar rechts: Michelle Ngo, Roland van Loon, Zoë Meijer en Iris Steverink.


En met groots sportief succes?!
“Het bleek inderdaad een sterrenteam te zijn die maar liefst 11 medailles in de wacht wist te slepen! Een hele prestatie als je bedenkt dat er gemiddeld 6.000 werknemers mee doen uit meer dan 20 landen in 23 verschillende sporten.”

De noodzaak van de Spelen?
“Ik ben eind juni zelf in Gent aanwezig geweest en gezien dat er veel verschillende soorten mensen meedoen. Variërend van een groepje gepensioneerden, tot een groepje oud-collega's dat nog elke twee jaar bij wijze van reünie bij elkaar komt tijdens de European Company Sport Games. Het is een mengeling van sportcompetitie, sportbeleving en sociale contacten. Over twee jaar vinden deze Europese Spelen plaats in Salzburg en in 2021 in Arnhem. Dan kunnen we een mooie 'boost' geven aan bedrijfssport. Dat is goed voor het welzijn van werknemers en werkgevers!”

5. What’s next?
“We willen werkgevers inspireren en informeren over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Onze partners NOC*NSF en sport&zaken hebben experts vanuit de topsportwereld in huis die we willen inzetten om ook werkgevers te inspireren over vitaliteit. Met sport&zaken gaan we tevens om de tafel om te zien hoe we nog meer mensen binnen onze eigen organisatie en daarbuiten kunnen enthousiasmeren om bedrijfssport optimaal te omarmen en de Bedrijfssportspelen #Salzburg2019 en #Arnhem2021 op de agenda te zetten.”