voetnoot

De nieuwe Nederlandse beweegrichtlijn? Meer bewegen is beter!

30-08-2017

Dat er veel gezondheidswinst is te boeken voor Nederlanders als ze meer zouden gaan bewegen is in onze ogen geen nieuws. Al 15 jaar stimuleren we vanuit sport&zaken sport en bewegen op de werkvloer. Te lang stilzitten moet je vermijden én spierkracht is heel belangrijk. De aangepaste beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad voor Nederland juichen wij dan ook driedubbel toe!

Nieuwe beweegrichtlijnen

De Gezondheidsraad heeft de recente wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen bewegen en gezondheid verwerkt in nieuwe beweegrichtlijnen voor volwassenen, ouderen en kinderen. De raad adviseert de minister van VWS om deze richtlijnen in de plaats te laten komen van de oude Nederlandse Norm Gezond Bewegen, de Fitnorm en de Combinorm. In de nieuwe richtlijnen beveelt de raad nu naast 150 minuten beweging per week ook aan om spier- en botversterkende oefeningen te doen en om niet te veel te zitten.

 

Beweegnorm

Hoe aan de beweegnorm te voldoen?

Volgens cijfers van het RIVM haalt ruim de helft van de volwassenen de nieuwe richtlijnen niet. Hoe dit kan? Er zijn talloze factoren die mensen helpen of juist belemmeren om genoeg te bewegen. Feit is dat het van belang is dat mensen bewegen integreren in hun dagelijkse leven. Een eenvoudige manier om dit realiseren? Bedrijfssport! Roel Roelfzema, directeur sport&zaken: “Wij weten mede dankzij jarenlange ervaring en onderzoek dat bedrijfssport een grote bijdrage kan leveren aan de duurzaam inzetbaarheid van werknemers. De mogelijkheid om samen te sporten met collega’s voor, na of tijdens werktijd is zeer effectief en draagt op een eenvoudige manier bij in het behalen van de dagelijkse beweegnorm. Met hulp van sport&zaken kan dit al heel eenvoudig met hulp van onze bedrijfssportprogramma's: van een sportieve clinic tot jaarlijkse beweegprogramma’s, waarbij we trainen richting een sportief doel zoals de Dam tot Damloop of Mergelheuvelland 2 daagse.”

 

Meer bewegen met hulp van sport&zaken? Zoek dan contact met ons! Mail naar info@sportenzaken.nl of bel met ons: 026 48 34 482.