voetnoot

sport&zaken verwelkomt nieuwe aanwinst Pijke!

04-09-2017

Bewegen is goed; meer bewegen is beter en bij sport&zaken bewegen we momenteel ook volop intern. Vanaf vandaag, maandag 4 september, wordt team sport&zaken versterkt door sport- en bewegingswetenschapper Pijke den Ambtman!

Feit of Fabel? Dat is eigenlijk altijd de vraag die Pijke zichzelf stelt als hij met nieuwe trends, glimmend nieuwe meetapparatuur of een innovatieve trainingsmethode in aanraking komt. En als het gefundeerd is, dan vraagt de wetenschapper in hem zich af: ‘Hoe krijg je dan een wetenschappelijk onderbouwde methode geïmplementeerd in de praktijk, op het sportveld of de werkvloer?’. Op het snijvlak van wetenschap, praktijk en voorlichting voelt Pijke zich dan ook zich helemaal thuis en als projectmanager Bedrijfssport gaat hij vanaf vandaag bij sport&zaken bedrijven helpen sport en vitaliteit te implementeren. Het vertalen van wetenschappelijke inzichten over sport en bewegen deed hij eerder voor ASICS, het ministerie van Defensie en de Erasmus Universiteit.

 

Pijke

Saillant detail: op zijn allereerste dag bij sport&zaken sleurden wij Pijke al mee naar de @Papendal hardlooptraining van Marti ten Kate. Voor de 35-jarige was deze beweegonderbreking gedurende zijn eerste werkdag geen enkel probleem, aangezien hij regelmatig de hardloopschoenen aantrekt. De marathon van Parijs schreef hij al op zijn naam en op zijn bucketlist staat nog de marathon van Rome. Verder kun je hem midden in de nacht wakker maken voor een entrecote (rood graag), een rondje hardlopen of het uit de brand helpen van vrienden en familie.


Pijke kun je bereiken via de mail: pijke@sportenzaken.nl of telefonisch op: 06 24 20 19 15.