voetnoot

3e Sport&Business Roadtrip: interessant, waardevol én geslaagd!

08-11-2017

Dinsdag 7 november was het weer tijd voor een roadtrip! Samen met partner Arko Sports Media organiseerden we de 3e Sport&Business Roadtrip en dit keer waren we te gast in het Philips Museum. Ruim 60 roadtrippers vertrokken voor dag en dauw naar de lichtjesstad (oftewel 'het groeiwonder van Nederland', aldus het NRC, red.) voor een inspirerende ochtendsessie in een niet alledaagse omgeving.

De ochtend werd gestart met een vitaal ontbijt midden in het museum en een warm welkom van sport&zaken directeur Roel Roelfzema. Daarna was het follow the leader de trap op naar boven, om in een zaal met rijke Philips geschiedenis te luisteren naar presentaties van beweegonderzoeker Dennis Arts (Fontys), manager gezond werken Alexander Stolze (Achmea) en chef de mission ECSG Janine Vermeulen (sport&zaken). De rode draad in al deze eerlijke en enthousiaste verhalen? De noodzaak van bewegen!

Tenslotte vond er ook nog de officiële overdracht plaats van het Nederlandse Bedrijfssport Federatie (NBF) archief aan sport&zaken, kreeg men de kans om het Philips Museum te bekijken én was er nog voldoende tijd om met een gezond worstenbroodje in de hand te netwerken.

 

Philips Museum

Om 07.30 uur een - nog voor het grote publiek gesloten - museum binnenlopen is super bijzonder en een gaaf begin van de dag.

 

Vitaal ontbijt Philips Museum

Voordat het 'brain' werd voorzien van goede, inhoudelijke (beweeg)input kon je eerst even lekker vitaal ontbijten.

 

Roadtrip netwerken Philips Museum

Super trots zijn we elke keer opnieuw als we ons netwerk met hulp van de #Roadtrip bijeen krijgen op een ludieke plek ergens in het land.

 

Roadtrip welkom Philips Museum

Waarom organiseer je een #Roadtrip in het Philips Museum? sport&zaken directeur Roel Roelfzema legde het de deelnemers voor aanvang van het event kleurrijk uit. Bewegen, zo blijkt, zit in het Philips-DNA!

 

Roadtrip sprekers Philips Museum

Sprekers Dennis Arts, Alexander Stolze en Janine Vermeulen (van links, naar rechts) wisten vanuit verschillende invalshoeken op een eerlijke én enthousiaste manier de noodzaak van bewegen te onderstrepen.

 

Roadtrip ontbijt Philips Museum

"Bedrijfssport werkt nóg beter als je samen met collega's traint richting een sportief doel", aldus Janine Vermeulen. (Oud)deelneemster & medaillewinnares #ECSG2017 Iris Stevering (links op de foto) deelde haar zomer 2017 Bedrijfssportspelen ervaring.

 

Roadtrip overdracht Philips Museum

Surprise! Voormalig NBF-penningmeester Piet Berkers droeg officieel het NBF-archief over aan Janine van sport&zaken.

 

Gezond worstenbroodje roadtrip

Ze haalden onlangs het landelijk nieuws: de gezonde worstenbroodjes voor topsporters van Bart Houben en Papendal chef Eric te Velthuis. #Roadtrip deelnemers kregen exclusief de kans om, uitgedeeld door meneer worstenbrood himself Bart, deze gezonde snack te proeven.
 

Roadtrip ontbijt Philips Museum

Na de inhoudelijke sessies was er voldoende tijd om het Philips Museum te verkennen of om te netwerken.
 

Team

Dank voor je komst naar een mooie roadtrip in een stad die weer volop in de belangstelling staat. Was je er helaas niet bij? Tot de volgende editie in 2018!

Check hier de aftermovie!

* Beeldcredits: Jurriaan Huting