voetnoot

DAS voor de Sport: één jaar later

22-11-2017

Wat velen voor onmogelijk hielden is DAS en sport&zaken in 2016 gelukt: een samenwerking voor verschillende sportbonden en haar aangesloten sportverenigingen om elkaar op juridisch vlak te ondersteunen. DAS voor de Sport bestaat alweer ruim een jaar en inmiddels stellen 19 sportbonden de adviesdesk kosteloos ter beschikking aan ruim 8.000 sportverenigingen. De verwachting en ambitie is dat komend jaar meer bonden zich aansluiten en nog meer verenigingen gebruik kunnen gaan maken van DAS voor de Sport.

Teamwork

Kennis delen

De helpdesk staat voor zaken die de bedrijfsvoering van de sportvereniging raken, dat is DAS voor de Sport. Een gat in de markt zo bleek het afgelopen jaar: een groot aantal diverse onderwerpen hebben de revue gepasseerd. Van aansprakelijkheid bij een verdwenen net met ballen tot de zorgplicht voor vrijwilligers en van arbeidsrechtelijke tot aan sponsorcontract gerelateerde vragen. Ook de jeugdleden die werden geroyeerd omdat ze te weinig loten hadden verkocht, ongevallen op het sportveld en voorzieningen op het sportcomplex waren complexe zaken waar DAS voor de Sport in kon bijstaan. Volgend jaar krijgen sportverenigingen te maken met de nieuwe privacyregels (25 mei 2018, red). De verenigingen moeten zich voorbereiden op de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en DAS voor de Sport ondersteunt hierbij.

DAS voor de Sport

Méér dan juridisch advies
 

Niet alleen bij juridische vraagstukken staat DAS voor de Sport klaar. Samen met de sportbonden is een oplossing bedacht om de vereniging te ontzorgen bij het debiteurenbeheer. Van facturatie tot en met het incassotraject rekening houdend met de maatschappelijk functie van de vereniging. Het laagdrempelig toetsen van bestuurders is een nieuwe functionaliteit. Helaas komen er incidenteel excessen voor en met de toetsing wordt de kans hierop aanzienlijk verkleind en worden de vereniging en haar bestuurders beter beschermd. Last but not least is het snel inschakelen van oproepbare professionele beveiligers aan te vragen via DAS voor de Sport. Een garantie om een risicowedstrijd of feestavond veilig te laten verlopen.

Wil je meer informatie over alle diensten van DAS voor de Sport? Klik dan hier.