voetnoot

The road naar de werkvloer...

22-01-2018

Nog enkele weken en dan starten de Winterspelen in PyeongChang. Na een geweldig spannend Olympisch Kwalificatie Toernooi maken nog steeds een aantal atleten kans om zich aan te sluiten bij TeamNL en mee te gaan naar Zuid-Korea met Chefs de Mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer.

Winterspelen

Transitiehulp
Onze topsporters ondersteunen we niet alleen onderweg naar PyeongChang en als ze straks daadwerkelijk op het ijs of in de sneeuw moeten presteren, maar ook daarbuiten. Zo helpen we (top)sporters met een A-, HP- of Selectiestatus ook na hun sport de weg te vinden naar een mooie maatschappelijke carrière. Een team van experts staat dan voor ze klaar onder begeleiding van Athlete Services van NOC*NSF en sport&zaken middels het transitie topsportprogramma

Werkorganisaties poule
Volgens Roel Roelfzema, directeur van sport&zaken en één van de initiatiefnemers van dit transitie-programma, wil de sportkoepel met programmapartners dit jaar flinke stappen maken en een grote poule van werkorganisaties actief hebben. “De werkvloer moet gevoeld, beleefd en betreden worden. En daar hebben we werkorganisaties voor nodig. Die helpen met stages, projecten, werkervaringsplekken en banen. Dit is een essentieel onderdeel van de transitie van topsporters en zeer belangrijk voor leden van TeamNL. We vormen een netwerk van organisaties die sporters mogelijkheden bieden om ervaring op te doen. Op basis van hun individuele behoefte of op basis van een aanbod aan sporters vanuit bedrijven. We werken aan een actief netwerk en willen graag kijken of partijen mee willen doen. We doen het echt samen.”

Aan de slag bij jou?
Momenteel is een aantal sporters via sport&zaken op zoek naar werkplekken in de food en de maatschappelijke sector. Daarom deze oproep: sta je open om (ex-)TeamNL‘ers aan het werk te zetten in jullie organisatie? Dan hoort Roel het graag via Roel@sportenzaken.nl of  +31 (0)6 43 87 33 26.