voetnoot

Ingenieursadviesbureau Sweco wil op alle fronten nummer 1 zijn en komt in beweging!

08-02-2018

Als ze ergens vitale voornemens in 2018 optimaal omarmen, dan is het wel bij Sweco Nederland. Na een voortraject eind 2017 is het zover: Sweco Nederland start met een bedrijfssportprogramma op maat.

website zet jij de stap


In 2017 vulden bijna 1.000 Sweco-medewerkers de sport&zaken beweegscan in. Gevoed door deze boeiende cijfers, is een sportprogramma samengesteld dat gaat starten in maart 2018. De Sweco scanresultaten waren volgens sport&zaken accountmanager Guus Janssen in de lijn der verwachting als je kijkt naar het soort dagelijks werk wat men er verricht; veelal zittend en weinig bewegend. Er is veel draagvlak onder de medewerkers om in beweging te komen. “Uit de Sportscan is naar voren gekomen dat 81% van de respondenten heeft aangegeven wel geïnteresseerd te zijn in een sportprogramma vanuit Sweco.”

 

Veel zitwerk
Aangezien Sweco de meest gerespecteerde ingenieursadviesbureau van Nederland wil zijn is het volgens divisiedirecteur Stad en Milieu, Paul ten Kroode, de hoogste tijd om nog meer te investeren in haar medewerkers en te zorgen voor meer energie en een betere balans tussen werk en privé. “Wij doen heel inspirerend werk, daar krijgen we gelukkig heel veel energie van. Alleen we moeten erkennen dat de conditie waarin wij ons werk doen minder gezond is. Als ik kijk naar mezelf, ik ben het prototype van ongezond werken. Ik zit veel en kom weinig in beweging. Ze zeggen niet voor niets: ‘zitten is het nieuwe roken’. Dat probeer ik op te lossen door veel te sporten na werktijd. Als wij vanuit Sweco sporten gaan faciliteren, dan maken we het een stuk makkelijker om sporten te combineren met werk.”

 

bewegen@sweco

Aan de hand van de sportscanresultaten is er in samenwerking met team Sweco en de/diverse sportbonden een mooi programma in elkaar gezet, inclusief een sportaanbod op maat per locatie. Guus Janssen: “In maart starten we met een bewegen@sweco-markt waarbij we de medewerkers op ludieke wijze activeren om deel te nemen aan het sport- en beweegprogramma. Vervolgens trainen we onder begeleiding van deskundige trainers toe naar de Sweco-challenges van dit jaar; Limburgs Mooiste, de Dam tot Damloop en de Harbour Run”. In samenwerking met sport&zaken krijgen alle medewerkers (beginners, fun sporters en pro’s) de gelegenheid zich optimaal voor te bereiden op deze sportevents. Guus: “Sweco en sport&zaken kijken uit naar het eerste bedrijfssportjaar en zijn voornemend om er samen een groot succes van te maken”.


Wil je ook met jouw bedrijf trainen naar een gaaf sportevent? Wij regelen het van start-finish voor je, inclusief trainingen-op-maat (op eigen kantoorlocaties en voor beginners - gevorderden). Met als eindresultaat: samen fit for the job! Klik hier voor meer info!