voetnoot

Nederlandse bedrijfssport verbroederd op de fiets tijdens tropische editie Limburgs Mooiste!

28-05-2018

Afgelopen weekend sjeesde team bedrijfssport naar het warme Zuiden voor dé fietstocht van het jaar: Limburgs Mooiste. In de vroege ochtend stonden we paraat om de bedrijfssporters van Capgemini, SWECO Nederland en Goudsmit Magnetic Supplies te begroeten, aan te moedigen en in te smeren: ‘Het was intens warm én tegelijk een geweldig (fiets)avontuur!’

Limburgs Mooiste duim


Opgetogen stemming
Tweewielerfanaten van Capgemini, SWECO Nederland en Goudsmit Magnetic Supplies verenigden zich vroeg in de ochtend in het centrum van Heerlen om zich op de racefiets of MTB door het wonderschone Limburgse heuvelland te gaan manoeuvreren. De mist maakte al vroeg plaats voor de stralende zon. De stemming? Opgetogen! Lang voor aanvang van het startsignaal wist de Nederlandse bedrijfssport zich al te verbroederen: de last-minute ingevlogen zonnebrandcrème werd lachend met liters gesmeerd én gedeeld en onder het genot van een kop koffie de route nog een laatste keer goed bestudeerd. “Het eerste stuk kunnen we met een aantal afstanden samen fietsen, dat is erg gezellig!”, aldus een vrolijke Iris van team SWECO.


Limburgs Mooiste team

Hitte kent geen genade
Het vrolijke gelach en geklets van alle fietsers verstomde al snel om plaats te maken voor dikke zweetdruppels en zwaar gehijg, veroorzaakt door diepe inspanning extra aangezwengeld dankzij een cocktail van 30 graden Celsius en beklimmingen met een gemiddelde hellingspercentage van 12 graden. Tandenbijtend om steeds weer boven te komen bleken de Eyserbosweg, de Cauberg en Camerig ook in de hitte geen genade te kennen. Maurice van team Goudsmit Magnetic Supplies wist het na afloop mooi samen te vatten: “Ik wéét dat ik door de warmte al met een hoger hartslag reed en moest mezelf constant ‘toespreken’ om niet over mijn grenzen heen te gaan en juist op de rem te trappen.”


Extra dorstig
De inspanning en de zon samen maakte extra dorstig. Water was, voor de tot op de laatste druppel leeg geslurpte bidons, niet aan te slepen. “In deze hitte is het extra oppassen”, aldus Ankie van de organisatie, “Er gebeuren met dit soort temperaturen altijd meer ongelukken dan met regen. De centrale post had het al tegen het middaguur enorm druk!”

Limburgs Mooiste plein

Geweldig fietsavontuur
Hunkerend naar een welverdiende en verfrissende versnapering kwamen de fietsers vele kilometers later weer samen op het plein voor het Heerlens theater. Druk napratend over ‘de koers’ met andere deelnemers van andere bedrijven. Jeroen van team Capgemini blikt tevreden terug op zijn 180 km fietstocht: “Het was warm, maar we hebben het tempo iets aangepast en even de tijd genomen bij de ravitaillering. Als je een beetje oplet is het goed te doen. Het was een geweldig avontuur en ik ben trots op mijn collega’s dat ook zij zich er doorheen hebben gesleept. Op naar de Zuiderzee Klassieker, onze volgende uitdaging!”


Ook doelgericht trainen naar een mooi sportief event samen met collega's? Dat kan! Zoek vrijblijvend contact met sport&zaken bedrijfssport expert Guus Janssen!