voetnoot

Sweco Nederland is volop in beweging: een feedback rondje langs de kantoren!

09-07-2018

Begin 2018 is Sweco Nederland gestart met een sport&zaken bedrijfssportprogramma op maat. Sindsdien kunnen medewerkers op alle Sweco locaties meedoen aan verschillende sportactiviteiten. Inmiddels zitten de eerste tien trainingen van het bewegen@sweco programma erop. Een mooi moment om eens te kijken hoe het de Sweco sporters vergaat.

Bedrijfssport sport&zaken

Op naar de marathon!

Volgens Sweco communicatie adviseur Jennifer van der Meulen is in Rotterdam, Groningen, Alkmaar en De Bilt met name hardlopen onder de Sweco medewerkers populair. Ook zijn de groepen in samenstelling zeer gevarieerd; van jong tot oud, ervaren en beginner. In Rotterdam hebben de lopers met Wilma van Onna wel een hele speciale trainer. Zij is een beroemde langeafstandsloopster, die elfmaal (!) Nederlands kampioene is geweest op verschillende afstanden. Via een App-groep weten de bedrijfssporters elkaar te motiveren en staat er altijd een groep paraat die een rondje loopt. Ook eigen resultaten van wedstrijden en trainingen worden gedeeld in de groep.

Spierballen kweken

Circuittraining is de sport die op de meeste Sweco-locaties wordt beoefend. Het is een mooie combinatie van kracht, conditie en coördinatie oefeningen. Kantoor Zwolle pakt helemaal uit met de circuittraining. Hun training is een combinatie van circuit, boksen en kickboksen en daarvoor wijken ze uit naar de plaatselijke boksclub van hun trainer Nawid. De training bestaat uit hartritme verhoging, boksoefeningen en vloeroefeningen.

Voedingsadvies

In een speeltuintje in de buurt van kantoor Groningen werkt een gezellige groep collega’s zich wekelijks in het zweet tijdens een uurtje bootcamp. Aangemoedigd door de plaatselijke buurtkinderen voeren ze gezamenlijke opdrachten uit, wat zorgt voor een sterke onderlinge band. Van de trainer krijgen ze zelfs voedingsadvies. “Via Whatsapp houden we onderling contact en worden leuke evenementen in de buurt gedeeld. Binnenkort willen we als groep een hapje eten.”, aldus Sweco bedrijfssporter Marcia de Vries.

Ben jij er ook bij?

Ook in De Bilt is het zweten geblazen. Met een lekkere beat op de achtergrond zijn het vaak pittige trainingen, maar ook veel gezelligheid en geklets. Genietend van de omgeving wordt er goed samengewerkt. Emma Grijsen: “Wat me vooral opvalt is dat er op de woensdag overal sporttasjes in het gebouw staan. Het is zo direct duidelijk wie er mee doet met de training eind van de dag. Je hoort veel aanmoedigingen en check-vragen. ‘Ben je er bij vanmiddag?’ ‘En hoe was het gisteren?’.”
 

Bedrijfssport Bootcamp

Elke week nieuwe gezichten

In Eindhoven straalt het enthousiasme van de groep af. Bijna elke week verwelkomen ze hier weer nieuwe collega’s die de training komen proberen, de groep blijft dan ook groeien. Ingrid Duijts deelt haar ervaring: “Om verschillende redenen ging ik steeds minder lopen en bewegen. Door de actie van Sweco realiseerde ik me dat ik de knop weer om moest gaan zetten. Dus heb ik me aangemeld voor de circuittraining en ook een week geboekt naar een sport- en afvalkamp. Om mijn doel, mobieler worden, te bereiken heb ik een paar dingen nodig, waaronder beweging met goede begeleiding. Mijn doel ga ik halen. Een half jaar geleden gaf mijn stappenteller aan dat ik zo’n 2500 stappen per dag zette. Nu zijn dat er 12.000! En dan natuurlijk nog de circuittraining!"

Helemaal zen

Een groep van vrouwen en een paar mannen verzamelen zich elke donderdag in De Bilt voor de yoga-sessie. Met lekker weer verplaatst de groep zich naar buiten. In de groene omgeving van De Bilt geniet de groep van de zon, buitenlucht en ontspannende yogahoudingen. “Yoga is natuurlijk heerlijk om te doen, maar op werk? Ik had van te voren niet kunnen bedenken hoe fijn ik het zou vinden.”, aldus Ditmar van Diggelen. “Even gedachten van het werk en aandacht voor het lijf en ademhaling. Na een serie oefeningen, voel je je daarna weer heerlijk ontspannen.”

Wind in de zeilen, volle kracht vooruit

In Alkmaar is inmiddels de eerste zeiltraining op het Uitgeestermeer een feit. In het kader van ‘samen op je locatie’ gaan 12 enthousiaste zeilers en Sweco collega’s hier elke woensdagmiddag zeilen. Voor de ervaren zeilers een mooie kans om hun zeiltechnieken weer op te halen en voor de beginnende zeilers een plezierige introductie van het zeilen. Eens kijken of ze hun sportieve stop op de horizon, VOLVO OCEAN race in 2021, gaan halen.
 

Wil je ook een bedrijfssportprogramma uitrollen bij jullie op de werkvloer? Of trainen naar een gaaf sportevent? Wij regelen het van start-finish voor je, inclusief trainingen-op-maat (op eigen kantoorlocaties en voor beginners - gevorderden). Met als eindresultaat: samen fit for the job! Klik hier voor meer info!