voetnoot

Sportprofessional grijp je kans: MBA Sport Management van start!

17-07-2018

In september start de jaarlijkse Executive MBA Sport Management van Wagner weer. Deze volledig gecrediteerde MBA is een broedplaats waar ex-topsporters, beleidsprofessionals en ondernemers elkaar ontmoeten rondom de kernthema’s leiderschap, ondernemerschap en innovatie. De 27ste editie van de gerenommeerde MBA is stevig vernieuwd, met onder meer extra aandacht voor internationalisering en digitalisering. 

 

Wagner mba opleiding

Sportprofessional?

De kracht van de opleiding is onder meer het samenbrengen van wetenschap en praktijk, stelt prof. drs. Philip Wagner, die zelf naast ondernemer ook hoogleraar is. “Sportprofessionals zijn vaak wel hoogopgeleid, maar kiezen in hun werk vooral voor de praktijk. Daarin zit ook een belangrijke kracht. Toch helpt het, om door een academische bril naar ontwikkelingen op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en innovatie te kijken. Die geven we in de opleiding vervolgens handvatten zodat deelnemers ermee uit de voeten kunnen.”

Internationaal
 

Om het internationale karakter van de MBA vorm te geven ging Wagner een paar jaar terug een partnerschap aan met de Beijing Sport University. “Door dit soort samenwerkingen aan te gaan, zijn we in staat om de MBA continu actueel te houden en te vernieuwen. Daarin onderscheiden we ook ons ook van meer klassieke aanbieders. We zitten voorop de golf, zoals dat heet. En daar investeren we ook in. Ook technologie, internationalisering, competentiemanagement, wetenschapsfilosofie en organisatiekunde vormen belangrijke accenten in het veelomvattende programma.”


Sportieve locaties
 

De Executive MBA Sport Management start op 20 september en heeft plaats op locaties voornamelijk centraal in Nederland, zoals de KNVB-campus, Papendal en SX Eindhoven. Ook in de locatiekeuze staat de ontmoeting tussen wetenschappelijke theorie en de praktijk van alle dag centraal. Meer weten? Klik dan hier.