voetnoot

Sportminister Bruno Bruins reikt award uit tijdens Executive Dinner van Sport & Zaken!

24-09-2018

Het bedrijfsleven, de sportwereld en overheid streken afgelopen donderdag neer in het Mauritshuis in Den Haag. Stichting sport&zaken greep de Nationale Sportweek en haar 15-jarig bestaan aan om belangrijke stakeholders uit te nodigen en te motiveren werk te maken van sport op én rond de werkvloer. Sportminister Bruins gaf acte de présence om in dit kader de Harry Burghoorn Award te initiëren en uit te reiken.

 

Na inspirerende verhalen van sprekers Marijn de Vries en Toon Gerbrands, nam Sportminister Bruins het woord. “Als voormalig bestuursvoorzitter van het UWV weet ik hoe belangrijk het is om fitte werknemers te hebben en ze aan het werk te houden. Ik verheug mij erop om samen met sport&zaken aan de slag te gaan en het bedrijfsleven bewust te maken nog meer aan sport en vitaliteit op en rond de werkvloer te doen. Mede uit het feit dat sport&zaken de Harry Burghoorn Award in het leven heeft geroepen, blijkt hoe serieus de stichting deze sportieve uitdaging neemt.”

Upclose genodigden ED2018

Samen in beweging!

Cees Oudshoorn, algemeen Directeur VNO-NCW en voorzitter bestuur sport&zaken, nam de allereerste Harry Burghoorn Award in ontvangst. In zijn speech klonk heel duidelijk de boodschap hoe belangrijk het is om Nederland fit en vitaal te behouden. “VNO-NCW, sport&zaken en partner NOC*NSF, de sportwereld én de zakenwereld, hand in hand. Wij willen met support van de overheid samen 1 miljoen werkende mensen in beweging en fit krijgen middels sport.”
 

Oudshoorn benadrukte dat steeds meer Nederlandse bedrijven het nut zien van een half uur hardlopen, fitness of yoga onder werktijd, maar nog een goede duw nodig hebben om bedrijfssport daadwerkelijk uit te rollen op de werkvloer. Trainen onder begeleiding en met collega’s richting een sportief doel werkt het best, zo blijkt uit cijfers en onderzoek van sport&zaken. Fitte werknemers zijn 79% productiever en verzuimen 5 tot 15 dagen per jaar minder!
 

Harry Burghoorn Award

Van links naar recht op de foto: Joost Burghoorn, Minister Bruins, Cees Oudshoorn en Sander Burghoorn.

Harry Burghoorn Award

Vanaf volgend jaar zal de Harry Burghoorn Award jaarlijks door een jury worden toegekend en uitgereikt aan het Nederlandse bedrijf dat fantastisch werk maakt van sport en vitaliteit en bedrijfssport optimaal omarmt. De award is vernoemd naar Harry Burghoorn (18 juni 1943 - 20 december 2016), een man met een groot bedrijfssporthart.

Burghoorn was medeoprichter van de Philips Bedrijfssport Federatie en heeft in Januari 1982 de Nederlandsche Bedrijfssport Federatie (NBF) opgericht. Hij stond aan de wieg van de eerste European Company Sports Games in 1977 in Eindhoven (toen nog het European Sports Festival), die sinds die tijd onder auspiciën van de Europese Bedrijfssport Federatie elke twee jaar plaatsvinden. Harry Burghoorn: een doorzetter, inspirator en jarenlange aanjager voor sporten op én rond de werkplek.

Over sport&zaken

Hoe krijg je werknemers fitter en letterlijk in beweging om gezonde keuzes te maken? Hiervoor ontwikkelt sport&zaken samen met haar experts, trainers en sportbonden trainingsprogramma`s op maat voor bedrijven. Sport, sporters en sportmentaliteit op de werkvloer, daar staan we voor. sport&zaken is trots de European Company Sport Games in 2021 in Nederland te mogen organiseren. De stichting zet met dit evenement, de Olympische Spelen voor bedrijven, een stip op de horizon om bedrijven en haar werknemers te trainen om steeds fitter én vitaler te worden.

* Fotocredit: Gerben Pul Fotografie