voetnoot

European Company Sport Games: Arnhem 2021

06-12-2018

Vanuit het epicentrum Papendal organiseert sport&zaken de European Company Sport Games in 2021. De ECSG zijn hét grootste, meerdaagse sportevenement binnen Europa, ook wel de mini Olympische Spelen voor bedrijfssporters genoemd. De topsportlocatie in Arnhem wordt dagelijks door ruim 400 topsporters gebruikt. Maar tijdens dit evenement kun jij met jouw collega's meedoen. Voor: iedereen die het leuk vindt om samen met collega’s (sportief) op pad te gaan.

 

Actie: de officiële kick-off!

Op dinsdag 13 november was de officiële kick-off samen met Gemeentes Arnhem, Nijmegen, Achterhoek, Apeldoorn Ede en de provincie Gelderland. Vanuit de samenwerking met sport&zaken wordt de maatschappelijke ambitie om mensen fitter en bedrijven vitaler te maken gezamenlijk nagestreefd. Ook heeft de ECSG een grote economische impact op de provincie Gelderland. De meeste sporten worden georganiseerd in de steden Arnhem (Papendal en Valkenhuizen), Apeldoorn en Ede. Gezien de verwachting dat er circa 5.000 deelnemers gedurende een week in Arnhem en omstreken verblijven wordt er gezamenlijk gesproken over de kansen en mogelijkheden die het grootste, meerdaagse sportevenement in Europa met zich meebrengt.

 

kick-off

 

Organisatie en Partners

De ECSG worden georganiseerd door spor&zaken en The Organizing Connection (TOC). Beide partijen hebben het gezamenlijke doel om een goed geslaagd en sfeervol evenement neer te zetten. Stichting sport&zaken is de matchmaker tussen het bedrijfsleven en de sport, ons doel is dan ook om Nederland steeds meer in beweging te krijgen op weg naar meer vitalere organisaties. Sport&zaken heeft het sportevenementenbureau TOC gevraagd de organisatie van het evenement op zich te nemen. TOC was eerder verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere WK's Veldrijden, het WK BMX 2014, d WK's Para-Cycling op de baan en de weg én het WK (Para) Handboogschieten in 2019.

 

De andere partners zijn: Gemeente Arnhem, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Provincie Gelderland, Europees Federation for Company Sport (EFCS), gemeente Apeldoorn , Topsportcentrum Papendal en NOC*NSF.

 

ecsg

 

Begin 2019 wordt er actief gestart met de werving in het bedrijfsleven voor deelname. Maar, kun je niet wachten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met bas@sportenzaken.nl

 

INSCHRIJVEN