voetnoot

21th European Company Sport Games 2017 Gent

Van 21 tot 25 juni 2017 vormt de Belgische stad Gent, het prachtige decor voor de 21e Europese Bedrijfssportspelen. Deze spelen bieden een aangename cocktail van sportcompetitie, sportbeleving en sociale contacten. Zomer 2017 zullen enkele duizenden bedrijfssporters in deze stad neerstrijken en elkaar en andere Europese landen sportief uitdagen.

 

Sportzaal

Sportaanbod
Tijdens de 21e Europese Bedrijfssportspelen zullen in totaal 23 sporttakken aangeboden worden. Alle competities zullen georganiseerd worden conform de EFCS-regels. Elke deelnemer zal de kans krijgen om tenminste 2 dagen te sporten. Deelnemen aan meerdere sporttakken (afhankelijk van het programma) is mogelijk voor volgende sporten: atletiek, oriëntatielopen, wielrennen en zwemmen. Check deze link voor gedetailleerde reglementen, programma’s en locaties.
 

Gent kasteel

Over Gent
Gent heeft alles om te bekoren: een rijke geschiedenis, boeiende musea, een indrukwekkend aantal authentieke bezienswaardigheden en een bruisend stadscentrum vol gezellige winkels en hippe horeca. Reisgids Lonely Planet bestempelde Gent daarom ooit als ‘het best bewaarde geheim van Europa’. Ook op sportief vlak wordt Gent een ontdekking, in 2011 werd Gent niet toevallig de eerste Sportstad van Vlaanderen.
 

Gent bowlen

Sportstad
Met meer dan 600 actieve sportverenigingen met zo’n 61.000 leden heeft Gent een rijk en divers sportlandschap. Al jaren wordt fors geïnvesteerd in de uitbouw van kwalitatieve sportinfrastructuur. Enkele recente realisaties zijn onder meer een nieuwe volleybaltempel, de grootste klimzaal van Europa en de Ghelamco Arena, het voetbalstadion van KAA Gent met een capaciteit van 20.000 zitplaatsen.
 

Gent bowlen


Meedoen?
Ben jij er bij in Gent om samen met collega's andere Europese bedrijven/collega's op sportief vlak te verslaan? Zoek dan contact met Janine Vermeulen. Zij kan je meer vertelen over de European Company Sport Games en tevens ook bedrijfssportadvies geven om de weg naar Gent optimaal in te richten.