voetnoot

Carrière na(ast) de sport

Wilt u als sportorganisatie uw topsporters helpen met het opbouwen van een tweede carrière na(ast) de sport? Maak dan gebruik van het netwerk van sport&zaken.

Brede ontwikkeling

Tijdens een topsportcarrière al een start maken met een tweede carrière, maakt de overstap van sport naar werk makkelijker. Een topsporter ontwikkelt zich breder en verkent hiermee zijn interesses en mogelijkheden. Bovendien helpt het de sporter om met een geruster gevoel langer door te sporten op het hoogste niveau.

 

Topsporter badminton

Maatschappelijke carrière

In samenwerking met Athlete Services (NOC*NSF) biedt sport&zaken de mogelijkheid aan topsporters om zich al tijdens hun sportcarrière te oriënteren op hun loopbaan na de sport. De topsporter is hierin regisseur van zijn/haar stap naar de nieuwe carrière en wij ondersteunen hierin met de expertise van deskundigen. Aan de hand van een concreet plan van aanpak, dat de sporter in samenwerking met Athlete Services samenstelt, kan sport&zaken zorgen voor stage- en werkervaringsplekken. Wij beschikken over een groot netwerk van vele sportminded bedrijven en organisaties. En zijn al jarenlang dé intermediair tussen sport en bedrijven.

Interesse?

Het programma wordt geleid door onze partner NOC*NSF. De topsporter wendt zich in eerste instantie dan ook tot NOC*NSF voor de intake. Waarna een stage- of werkervaringsplek bij één van de partijen uit het netwerk van sport&zaken een mogelijk vervolg kan zijn. Uitgangspunt bij de matching van vraag en aanbod is steeds de ontwikkelvraag van de sporter zelf.